Boetseerderijen

Doelgroep: v.a. 12 jaar
Duur van de workshop: 10 weken a 2 uur
Maximaal aantal deelnemers: 20 
Prijs per deelnemer: € 250,-
Start: vanaf 2 deelnemers 
Opties: Cursus kan op locatie gegeven worden


Schaak Mat! Is de cursus voor iedereen die zijn kunsten graag voor iets praktisch benut. Tijdens deze cursus gaan de deelnemers aan de slag met het ontwikkelen en maken van hun eigne schaakspel. Het is een cursus voor mensen die al enige ervaring hebben met het maken van miniaturen, en daarom ook uiterst geschikt als opvolg cursus na "Miniatuur wezens". De cursus duurt 8 weken, omdat het schaakspel opgebouwd word uit 3 uitgebreidde fases. 

Fase 1: Ontwerpen. 
Tijdens de eerste fase gaan de deelnemers werken aan schetsen voor hun eigen schaakspel. Begeleid door een persoonlijk werkboek, dat speciaal gepubliceerd is door Het Rariteiten Kabinet, neemt de ontwerp fase ongeveer 2 weken in beslag. Er wordt gewerkt aan de hand van werkbladen, voorbeelden en vrije ruimtes om zelf in te vullen. 

Fase 2: Boetseren.
Nadat de ontwerpen zijn afgerond, krijgen de deelnemers het materiaal om aan de schaakstukken te beginnen. Hiervoor zijn natuurlijke materialen beschikbaar, zoals rivierklei, mos, boomschors, etc. Natuurlijk zijn alle deelnemers vrij om zelf ook nog materialen als edelstenen, "diamantjes" o.i.d. mee te nemen. Het boetseeproces neemt zeker vijf lessen in beslag. Alle 32 stukken worden met de hand gemaakt en bewerkt. Onder begeleiding leren de deelnemers hoe zij stukken stukken gemakkelijk hetzelfde kunnen maken, of op elkaar kunnen laten lijken. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers wordt er gekeken naar de mogelijkheden. 

Fase 3: Schilderen.
Een goed boetseerstuk valt of staat met het schilderwerk. We nemen hier tijdens de cursus ruim de tijd voor. Er wordt gewerk met acryl verf en penselen die uiterst geschikt zijn voor miniaturen. Verf en penselen worden beschikbaar gesteld gedurende de cursus. 

Bij deze cursus zijn alle materialen inbegrepen. Iedere deelnemer ontvangt een schaakbord, klei, verf en schilderpenselen (de penselen blijven eigendom van Het Rariteiten Kabinet). Alle werkstukken mogen uiteraard na afloop van de cursus mee naar huis genomen worden.

 

Vraag direct een offerte aan

 

 

Naam:
(Voor- + Achternaam)
Adres:
Postcode + Plaats:
Aantal deelnemers:
E-mail:
Telefoon:
Wanneer zal de workshop plaatsvinden?
(Dag + Datum)
Start data:
Zaterdag 12 - 5- 2018
Zaterdag 23 - 6 - 2018
Zaterdag 4 - 8 - 2018
Zaterdag 15 - 9 - 2018