Boetseerderijen

Doelgroep:vanaf 12 jaar
Duur van decursus: 6 weken a 2 uur
Maximaal aantal deelnemers: 20
Prijs per deelnemer: € 150,-
Start: vanaf 2
Opties: Cursus kan op locatie gegeven worden


De cursus Miniatuur Wezens is een cursus die geschikt is voor jong en oud. Toch zullen velen volwassenen het proces van ontwikkeling meer waarderen dan onze jonge deelnemers. Uiteraard is er voor ieder wat wils, en proberen wij de cursus zoveel mogelijk in gelijke leeftijdsgroepen aanbieden. 

Miniatuur Wezens is een cursus die zich richt op het ontwikkelen van miniatuur technieken met klei. Het gaat hierbij om het loslaten van een idee dat we hebben, om ons te kunnen richten op een spontaniteit. Wat bedoelen we hiermee? Een voorbeeld:
We beginnen allemaal wel eens aan een tekening of sculptuur, om er vervolgens achter te komen dat het alles is behalve dat wat we in gedachten hadden. Voor de meeste mensen is daarmee het werk een mislukking. Voor ons is dit echter een kans! Laat het werk eens spreken, en onderzoek eens wat het werk wil zijn. 

Op deze creatieve manier, leren de deelnemers omgaan met toeval. Elke toevalligheid die we tijdens de productie tegenkomen, is een kans om het werkstuk om te toveren in iets nieuws. De cursus duurt 6 weken, en richt zich iedere week op een klein, nieuw object. Op deze manier kunnen de deelnemers 6 maal, 2 uur lang op onderzoek uitgaan, en uitvogelen hoe je het beste om kunt gaan met iets dat je niet in gedachten had. 

De cursus wordt begeleid door een werkboek met voorbeelden, dat speciaal is gepucliceerd voor workshops van Het Rariteiten Kabinet. De cursus kosten zijn inclusief al het materiaal, en het gebruik van de juiste gereedschappen.

 

Vraag direct een offerte aan

 

Naam:
(Voor- + Achternaam)
Adres:
Postcode + Plaats:
Aantal deelnemers:
E-mail:
Telefoon:
Wanneer zal de workshop plaatsvinden?
(Dag + Datum)
   
Wat is de leeftijd van de deelnemers?