Alle kaarten open - Kaartweven

Doelgroep: 18-88 jaar
Duur van de cursus: 6 weken a 2uur per week
Maximaal aantal deelnemers: 20
Prijs per deelnemer: € 250,-
Start: vanaf 2 deelnemers


Deze cursus is een perfect vervolg op de losse workshop “Alle kaarten open”. Toch, met of zonder enige voorkennis, is deze cursus uitermakte geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de kennis en kunde achter het kaartweven.

De cursus duurt 6 weken en combineert theoretische kennis met praktische uitvoering. Gedurende de cursus maak je gebruik van je eigen weefgetouw. (Weefgetouw blijft eigendom van Het Rariteiten Kabinet). Dit weefgetouw mag na iedere les mee naar huis om thuis te kunnen oefenen.

In een opbouw van 3 fases wordt je begeleid van basis kennis tot aan patroon toepassing. Voor wie al ervaring heeft en graag zijn/haar eigen patroon wil ontwerpen en toepassen is dit uiteraard ook mogelijk. Geef dit van te voren wel even aan.

Fase 1 (1e en 2e les)
Tijdens de eerste les krijg je alle benodigde materialen en informatie uitgedeeld, bestaande uit een weefgetouw, een reader, 20 weefkaartjes van kunststof, een shuttle en garen om mee te beginnen. Een groot gedeelte van deze les bestaat uit theorie en kennismaking met de gereedschappen. Natuurlijk is er ook ruimte voor praktijk, deze oefeningen komt ook tijdens de 2e les weer terug.

Fase 2 (3e en 4e les)
In het middenstuk van de cursus gaan we kijken naar de effecten van kaarten vooruit of achteruit bewegen. Wederom wordt theoretische kennis aangehaald, die we direct in praktijk om gaan zetten. Veel doen dus!

Fase 3 (5e en 6e les)
Na thuis natuurlijk flink geoefend te hebben, zal de basis techniek van he tweven inmiddels vlot verlopen. Tijdens de laatste twee lessen kun je een patroon naar wens kiezen en opzetten. De laatste les kunnen we hier de laatste hand aan leggen en natuurlijk elkaars werk bekijken.

Bij deze cursus zit alleen het basis (oefen)materiaal
inbegrepen. Voor de eigen ontwerpen is het van belang
dat u zelf materiaal aanschaft. Zo kunt u zelf kleuren en materialen keizen, van wol tot acryl-garen.

Naam:
(Voor- + Achternaam)
Adres:
Postcode + Plaats:
Aantal deelnemers:
E-mail:
Telefoon:
Welke startdatum betreft de aanvraag?
Start data:
Zaterdag 12 - 5- 2018
Zaterdag 23 - 6 - 2018
Zaterdag 4 - 8 - 2018
Zaterdag 15 - 9 - 2018