Boetseerderijen

Doelgroep:vanaf 12 jaar
Duur van decursus: 6 weken a 2 uur
Maximaal aantal deelnemers: 20
Prijs per deelnemer: € 150,-
Start: vanaf 2
Opties: Cursus kan op locatie gegeven worden


"Boerseerderijen" is een woordspeling op Boetseren en Schilderijen. Dit woord nader verklaard, is waarschijnlijk direct duidelijk waar het tijdens deze cursus over gaat: een wandschilderij maken, in combinatie met boetseertechnieken. 

De cursus duurt 6 weken, en bestaat uit 3 fases. Iedere fase is van belang voor de ontwikkeling van het eindwerkstuk, waar gedurende 6 weken naartoe gewerkt word. 

Fase 1 (de 1e en de 2e les). 
Tijdens de eerste twee lessen wordt er veel aandacht besteed aan idee ontwikkeling. Iedere deelnemer krijgt een speciaal uitgegeven werkboek van Het Rariteiten Kabinet, waarin oefeningen staan omtrend ideeontwikkeling. Op deze manier leert iedere deelnemer hoe een abstract begrip of niet vastgelegd thema toch tot een beeld kan ontstaan. Dit process wordt gestimuleerd door veel voorbeelden te bekijken, en te oefenen met korte schetsen. Aan het einde van elke les is er een mini werkstuk wat de deelnemers mee naar huis kunnen nemen. Zo kan iedereen na elke les concreet zijn process in handen houden.

Fase 2 (de 3e en 4e les).
De opevolgende lessen gaan zich vooral richten op het gebruik van verschillende technieken. Een les zal het thema "schilderen" aanhalen, de andere les zal vooral oefenen met boetseertechnieken. De lessen zijn veelal praktisch, met hier en daar wat theoretische informatie en tips. Ook tijdens deze lessen werken deelnemers aan een miniwerkstuk. Deze miniwerkstukken dienen als oefening, en ter onsteuning van het visueel proces. 

Fase 3 (de 5e en 6e les). 
De laatste twee lessen focussen op de expertise van de deelnemers na het oefenen van de basis technieken. De deelnemers werken aan een opzet voor hun grote werkstuk (een canvas van 50x50cm, of groter wanneer gewenst is). Gedurende de twee laatste lessen wordt er gewerkt om het grote werkstuk af te maken. Aan het einde van de 6e les, volgt er een kleine expositie waarin het gemaakte werk tentoongesteld word. 

Bij deze cursus zit het materiaal gebruik en een exemplaar van de lesmethode inbegrepen. Afhankelijk van het gewenste canvas formaat, zal de prijs iets varieren. Klei, acrylverf en de benodigde gereedschappen zijn aanwezig.

 

Vraag direct een offerte aan.

Naam:
(Voor- + Achternaam)
Adres:
Postcode + Plaats:
Aantal deelnemers:
E-mail:
Telefoon:
Wanneer zal de workshop plaatsvinden?
(Dag + Datum)
Start data:
Zaterdag 12 - 5- 2018
Zaterdag 23 - 6 - 2018
Zaterdag 4 - 8 - 2018
Zaterdag 15 - 9 - 2018